Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Vind jouw teaspiration op Instagram via @mixteaoriginal

Gratis verzending in NL vanaf € 50,- | Tot € 50,- = € 3,95 verzendkosten
Voor 17:00 uur besteld, uiterlijk de volgende werkdag verstuurd

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen

Om die vragen te beantwoorden, hebben wij een fijn overzicht voor je gemaakt. Onze verkoopinformatie vind je hier.

Simpel: het enige wat jij nodig hebt, is een aantal van onze lekkere theeën en/of smaakmakers én een theezakje, theefilter of thee-ei. Vul deze met jouw zelfbedachte combinatie. Dat kan een mix zijn van een thee met één of meerdere smaakmakers, maar uiteraard kun je ook een thee of smaakmaker los drinken. Met maar een paar theeën en smaakmakers maak jij dus oneindig veel verschillende theemelanges! En zoals je natuurlijk al gewend bent bij het drinken van ‘normale’ thee, schenk je na het samenstellen van jouw thee heet water (100 oC) over het filter. Losse thee heeft iets langer de tijd nodig om smaak te geven aan water. Dit duurt zo’n 5 tot 10 minuten. Maar we beloven je: jouw geduld wordt beloond. Hierna geniet je namelijk van een heerlijk kopje zelf-samengestelde MixTea!

 

Download ook onze simpele uitlegkaart, uitgebreide uitlegkaart of de ice tea uitlegkaart.

Zoveel als jij wilt! Laat vooral jouw eigen creativiteit de vrije loop. Drink je er eentje puur of mix je juist 10 smaken in één filter? De keuze is aan jou.

Iedere smaak is uniek en daarom vinden we bij MixTea dat je de hoeveelheid per ingrediënt helemaal zelf mag bepalen. Dit heeft immers invloed op de sterkte van je smaak in jouw thee. Om je toch een beetje op weg te helpen, hebben wij bij ieder ingrediënt op onze website een smaakintensiteitsmeter toegevoegd. Op een schaal van 1 tot 5 zie je dan hoe sterk het specifieke ingrediënt is. Zo weet je precies of je er iets meer of juist iets minder van in wilt doen.

Oh ja! Kijk ook eens bij onze theetools: met de speciale theelepel ‘My Perfect Cup of Tea’ houd je ongeveer 1 theelepel per ingrediënt aan. Vanuit daar kun je verder proberen jouw smaak te perfectioneren.

Sommige ingrediënten smaken sterker dan andere. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij bij ieder ingrediënt op onze website en op sommige producten een smaakintensiteitsmeter toegevoegd. Hiermee zie je hoe sterk het specifieke ingrediënt is. Dit geven we aan op een schaal van 1 tot 5 of lees je op onze verpakkingen terug als ingekleurde bolletjes. Zo weet je precies of je er iets meer of juist iets minder van in wilt doen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze uitlegkaart.

Oh ja! Kijk ook eens bij onze theetools: met de speciale theelepel ‘My Perfect Cup of Tea’ houd je ongeveer 1 theelepel per ingrediënt aan. Vanuit daar kun je verder proberen jouw smaak te perfectioneren.

Door zelf te testen en te proberen kom je tot de meest verrassende combinaties. Doordat je niet gebonden bent aan een melange die voor jou bedacht is, kun je jouw smaak altijd perfectioneren. Voeg de volgende keer bijvoorbeeld iets minder van een bepaald ingrediënt toe en je zult zien dat jouw theemelange al behoorlijk van smaak verandert.

Iedereen heeft zijn eigen manier van theezetten. Wij geloven er dan ook in dat er niet slechts één goede manier van theezetten is. Iedereen drinkt het namelijk op zijn of haar manier. Wij hechten daarom zelf niet zo heel veel waarde aan theevoorschriften als een bepaalde waterkwaliteit, trektijd of theewatertemperatuur. Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Om toch een indicatie te geven, vermelden wij op al onze theeën en smaakmakers een zettemperatuur van 100 oC en een trektijd van zo’n 5 tot 10 minuten. Ben je toch bang dat jouw groene thee bijvoorbeeld te bitter wordt bij een hoge zettemperatuur? Laat hem dan iets minder lang trekken. Het bittere smaakje wordt namelijk veroorzaakt door tannine, wat langzamer uit de theeblaadjes komt dan andere stoffen in de thee.

Bij ons is dat niet mogelijk. Met MixTea kun jij zelf aan de slag om jouw favoriete thee-blend samen te stellen. Heb je behoefte aan een grote hoeveelheid van jouw favoriete mix? Maak dan een grotere hoeveelheid in een bewaarpotje. Zo heb je altijd jouw favoriete combi op de plank liggen.

Tuurlijk! Ook wij worden graag geïnspireerd. Mail jouw suggestie naar info@mixtea.nl en wij gaan ons erin verdiepen.

Heb je een vraag over een specifiek product? Vul dan het contactformulier in onderaan op deze pagina. Vanuit daar helpen wij je namelijk graag verder. Vermeld er goed bij om welk product het precies gaat. Zo helpen we je extra snel op weg!

Dit hebben wij voor je vastgelegd in onze algemene voorwaarden en privacy policy. Ons cookiebeleid vind je hier.

Aanmelden voor de nieuwsbrief doe je onderaan in de footer van onze website. Wil je je afmelden? Dan kun je jouw voorkeuren wijzigen onderaan de laatst verstuurde nieuwsbrief of door te mailen naar info@mixtea.nl. Wij zorgen er dan voor dat we je uit onze nieuwsbrief-mailinglijst halen.

Een andere vraag?

Neem contact met ons op!

    Liever zelf mailen?

    Stuur ons een e-mail.